LET’S REFRAME i Udruženje MALI DIV vas pozivaju

PODRŽITE NABAVKU INKUBATORA ZA NEONATOLOŠKE USTANOVE U SRBIJI

Neonatalni inkubatori su od presudne važnosti za prve dane, često i mesece života prevremeno rođene dece. Oni zamenjuju majčinu matericu podražavajući njenu toplinu i sigurnost. U takvoj mikrosredini prevremeno rođena deca dobro napreduju, a nastanak infekcija i drugih komplikacija sveden je na minimum.

Radni vek inkubatora je u proseku 10-12 godina, a na godišnjem nivou zbrine 12-15 beba. Koliko je važno da u medicinskim ustanovama neonatalne nege ima dovoljno inkubatora, toliko je i važno da su funkcionalni i savremeni.

Zdravstveni sistem u Srbiji se i dalje bori da obezbedi dovoljan broj funkcionalnih inkubatora, a Udruženje roditelja prevremeno rođene dece Srbije Mali Div do sada je u nekoliko navrata uz podršku donatora obezbeđivalo medicinsku tehnologiju i inkubatore tamo gde su nedostajali.

Ove godine, u saradnji sa Udruženjem Mali Div, kompanija AstraZeneca je donirala dva najsavremenija inkubatora u vrednosti oko 2.600.000 dinara Klinici za pedijatriju u Nišu. Na nedavno odigranoj utakmici ABA lige u meču protiv Igokee, Košarkaški klub Partizan nosio je crno-ljubičaste dresove u čast Malih Divova, a Fondacija Mozzart tom prilikom izdvojila je 1.520.000 dinara za novi inkubator za ovu kliniku.

Osim Niša, gde se prosečno rodi 3500 beba, od kojih oko 500 pre vremena, potrebu za savremenijom opremom, između ostalih, ima i Neonatološki centar Kliničkog centra Kragujevac, koji kao regionalni centar pokriva 30 porodilišta.

Globalno aktivna, neprofitna organizacija sa sedištem u Majamiju i Raškoj LET’S REFRAME, na inicijativu Tamare Kenworthey, uspešne poslovne žene poreklom iz Srbije, pokrenula je kampanju u Americi za prikupljanja sredstava za nabavku inkubatora medicinskim ustanovama u Srbiji.

Prvi prikupljeni novac biće usmeren na nabavku inkubatora Neonatološkom centru Kliničkog centra Kragujevac, a nakon toga i drugim medicinskim ustanovama neonatološke nege.

Vaša velikodušna donacija, kolika god ona bila, može pretvoriti bolnice u Srbiji u mesta na kojima svaka prevremeno rođena beba dobija negu koju zaslužuje.

Svoje donacije možete realizovati:

Doniraj u Americi

https://pretermbirth.letsreframe.org/inkubatori-za-srbiju

Doniraj u Srbiji

265-1780310002871-64 Raiffeisen banka